ONS VERHAAL

FRANCO BELGE

Jong, getalenteerd en boordevol goesting. Typerender kan je Dries Cracco en Tomas Puype niet omschrijven. Beide koks leerden elkaar tien jaar geleden kennen in koksschool Ter Groene Poorte in Brugge. Hun gedeelde passie voor het vak, hun voorliefde voor de verfijnde, oprechte keuken (waaronder de klassieke en de wereldkeuken) zorgde voor een stevige band.

Na hun studies volgden beiden een eigen parcours als kok in diverse sterrenrestaurants. Tomas verdiende zijn sporen o.a. in Auberge De Herborist in Brugge, Jardin in Knokke, A’qi in Brugge en Sans Cravate in Brugge. Dries stond aan het fornuis in  Restaurant Jardin te Knokke , l’Esco in Wetteren en Boury in Roeselare. 

Ondertussen groeide hun droom om samen een keuken te runnen waar ze hun visie op de kookkunst konden ontplooien. In 2016 kreeg deze droom een concrete vorm: restaurant Franco Belge zag het levenslicht. Franco Belge is the place to be voor de liefhebbers van de traditionele Frans-Belgische keuken met een hedendaagse toets. Dat heeft zich ook vertaald in het unieke kader van het restaurant, dat de authenticiteit van het Oude Brugge elegant verweeft met een smaakvolle, trendy strakheid.

ons verhaal - franco belge restaurant